EduLinks #13: EduTube 3 – The Return Of The Smarts

Je tu ďalšia várka zaujímavých kanálov, na ktorých sa na vás môžu nalepiť užitočné informácie. Všetkých trinásť je súčasťou projektu Test Tube, ktorý má na svedomí Discovery (áno, tí, čo poslednou dobou dávajú v telke celý deň iba Vojnu skladov s rozličnými názvami)

1. DNews

DNews sú traja moderátori, ktorí predstavujú všetko, čo sa vo svete vedy poslednou dobou udialo. Každý deň pripravia niekoľko krátkych videí, v ktorých ľudskou rečou zhŕňajú výsledky vedeckých výskumov.

2. I Fucking Love Science

Možno poznáte facebookovú stránku I Fucking Love Science. Už pol roka okrem nej ale funguje aj YouTube kanál, na ktorom nájdete tie najlepšie články z IFLS v tak trochu inej podobe.

3. Shots of Awe

Junák, ktorý robí tento kanál, si dal za cieľ, aby vám pri každom jeho videu padla sánka.

4. Stuff to Blow Your Mind

Ďalší všeobecný vedecko-nadšenecký kanál. Nájdete na ňom relácie ako Epic Science a Monster Science.

5. Brain Stuff

Videá, v ktorých vám moderátori z How Stuff Works dajú odpovede na všetky otázky, ktoré si pravidelne kladiete v sprche. A ešte majú aj pekné zelené animácie.

6. Stuff You Should Know

Pomerne neznámy kanál, na ktorom dvaja chlapíci robia videá a prezentujú svoj podcast, z ktorého potom občas vznikajú animované videá. Môj osobný favorit je séria s názvom „Don’t Be Dumb“, ktorá vás vyvedie z vedeckých omylov. Takže keď vám nabudúce bude niekto tvrdiť, že máte vypiť 8 pohárov vody, už ich máte ako poslať do preč.

7. Nature Hates You

Svet je nebezpečný a pravidelne sa vás snaží zabiť. Ešte dobre, že ste sa dnes nevybrali do prírody. PREBOHA, TEN PAVÚK JE OBRARGJLHAFJdsI!!!!!

8. Discovery Slow Down

Kanál, ktorý sa riadi heslom, že všetko je lepšie, keď sa prehrá v slo-mo. (BTW, testoval už niekto slo-mo slimáky a korytnačky?)

9. Hard Science

Teória je super, ale veci si predsa len treba občas vyskúšať aj v praxi. Aj preto sú tu experimenty pod názvom Hard Science.

10. FW: Thinking

Budúcnosť je už tu! A zase. A zase. FW: Thinking vám však ukáže trošku vzdialenejšiu budúcnosť. Ale zase nie príliš.

11. Stuff They Don’t Want You To Know

Aj vy máte vo svojom okolí niekoho, kto je presvedčený, že na rozdiel od vás a väčšiny ľudstva vie, ako svet funguje? Chcete konečne zistiť, v čom spočívajú tie jeho milované chemtrails a čo všetko vlastne ovládajú ilumináti? A ste si istí, že to chcete vedieť? Čo tu raz zhliadnete, už nemožno odvidieť. A ešte k tomu chlapíci všetko podávajú tým nádherným mysterióznym hlasom a v pozadí hrá hudba á la „Nevyriešiteľné záhady sveta“. Good stuff.

12. Scam School

Povinný kanál pre všetkých, ktorí sa chcú predviesť na večernom posedení s kamarátmi nejakým zaujímavým trikom, alebo na niečo také zbaliť sympatickú dámu v bare. Konečne sa naučíte aj niečo praktické!

13. Sex+

Zabudli vaši rodičia v dvanástich rokoch na obligátny rozhovor o sexe a prvýkrát ste nemali poňatia, čo robiť? Laci Green vám ochotne pomôže zodpovedať všetky vaše zvedavé otázky (S výnimkou toho prípadu, ak ste tých dvanásť ešte nemali. V tom prípade jej videá radšej nepozerajte).