Stratení v Japonsku – 7. časť

Revízor sa pokloní, keď vchádza do vozňa a keď z neho vychádza. Keď prídeš do obchodu, všetci zamestnanci ťa pozdravia a poklonia sa, aj keď ťa nevidia. Nech robíš čokoľvek kedykoľvek, všetci sa poklonia, poďakujú sa ti a ospravedlnia.

Ujo podal revízorovi zlý lístok a ten sa mu ešte ospravedlnil, že kvôli nemu musí v peňaženke hľadať ten správny.

V obchode ti poďakujú, keď si vyberieš produkt. Poďakujú ti, aj keď potom musia tvoj výber pripraviť. V podstate ti ďakujú, keď oni niečo robia a ty nerobíš nič. Kto vie, či ženy ďakujú počas toho, ako ti dávajú blo- whoops, pardón, to je iný článok / vedecký experiment.

Je to spojené s úctou.
Sú poctení, že si si vybral práve ich obchod. Že práve u nich ideš minúť peniaze.
Kúpil som si PS4, prakticky mi poďakovali za to, že mi to mohli zabaliť do papiera.

20140524_18_41_01

Keď si robíš fotky, Japonec postojí a ospravedlní sa ti.
Keď si Japonec robí fotku a ty náhodou postojíš, aby si mu to dovolil, ospravedlní sa ti.
Raz sa stretli dvaja Japonci, jeden chcel prejsť, druhý si chcel spraviť fotku. Ich kostry tam stoja doteraz, vo vzájomnom poklone vítajú brieždenie.

Možno preto je to tak s tým sexom. Nikto sa nevie presadiť, nikto si nevie dupnúť ako kus špinavého hnusného chlapa, nechutného sexistického prasaťa, dupnúť si a povedať „toto chcem“ a zobrať si to. Chlapi nemajú gule a ženy nemôžu, pretože to by bol „great dishonor“. Vzťahy vznikajú rokmi čakania, vyplnenými zahanbeným, impotentným pokukovaním po sebe ako z twilight filmu.

Na druhej strane, čo ja o tom viem? Takmer nikto sa tu vo vlaku nehrá na DSku, nenašiel som žiaden automat na nohavičky a nikto mi nevedel povedať, kde je Takešiho hrad, takže asi ani nie som v Japonsku.

Pilot netrafil odbočku.

Všetky fotky z Japonska sú k pozretiu tu.

Stratení v Japonsku – 1. časť

Stratení v Japonsku – 2. časť

Stratení v Japonsku – 3. časť

Stratení v Japonsku – 4. časť

Stratení v Japonsku – 5. časť

Stratení v Japonsku – 6. časť