Swich a Ludum Dare ~ Zahrajte si hru, ktorú sme spravili za 3 dni!

Ako by to vyzeralo, keby unicorni robili hru a mali na to presne 3 dni? Takto!

SWICH

S láskou sme ju vytvorili ja, Marcel a nejednorožec Matúš. A prečo zrovna za 3 dni? Cez víkend bola súťaž/gamejam Ludum Dare, ktorej cieľom je vytvoriť počas 2 (ak ste hardcore) alebo 3 dní (ak ste menej hardcore) hru na určenú tému (tento raz „connected worlds“).

Takže namiesto toho, aby sme sa víkendovali, sme sedeli 12 hodín denne za počítačmi a makali. A bolo to super. Musím povedať, že som vôbec nečakal, akú bude mať celý gamejam perfektnú atmosféru. Všetci sme boli v jednej veľkej miestnosti a snažili sa nadšene (a občas frustrovane) niečo pozliepať.

hackcraft2014

Drsný časový limit nás nútil sústrediť sa len na dôležité veci, nasadenie všetkých okolo pomáhalo nevzdať to (aj keď niektorí padli v boji) a výsledok bol, že sme za 3 dni spravili viac ako za ktorékoľvek iné 3 dni svojho života.

Gamejam prebiehal asi tak, že prvý deň sme 2 hodiny nevedeli, čo robiť, potom nás osvietilo s nápadom, potom som pol dňa zabil rozbehávaním a učením sa nového enginu (najväčšia blbosť toto skúšať na gamejame) a potom.. bol zrazu koniec.

Našu hru SWICH môžete skúsiť na swichgame.com a to pravé príde tak o týždeň, keď sa nám podarí dokončiť verziu na iPady, Androidy a iné záchodové zariadenia. Vesmírny jednorožec na vás myslí aj v takýchto dôležitých momentoch!

Ostatné hry z gamejamu môžete checknúť na gamejam2014.hackcraft.sk. Okrem iného aj ďalšiu unicorniu hru Expanda, kde je počuť Marcelov sexy hlas. Ak by ste chceli niekedy skúsiť gamejam, na stránke Hackcraftu je viac informácií a určite dáme vedieť aj na Facebooku a Twitteri.

A teraz sa už utekajte hrať. SWICH je veľmi chytľavá hra… 🙂