Cards Against Humanity [SK] – Otrasná hra pre otrasných ľudí

Slovenská verzia CAH už má vlastnú stránku: http://kartyprotiludskosti.sk

UPDATE (15/5/15): Slovenský CAH mod pre Tabletop Simulator! (download nižšie)

Niektorí z vás už možno počuli o Cards Against Humanity. Je to jednoduchá kartová hra, ktorá začala ako pomerne úspešný projekt na Kickstarteri. Základný princíp je jednoduchý – máte dve sady kartičiek: Čierne, na ktorých sú otázky alebo vety na dopĺňanie + biele, na ktorých sú odpovede. 

A teraz si predstavte, že na tých kartičkách sú tie spoločensky najnekorektnejšie, najúchylnejšie a najnechutnejšie veci, aké si viete predstaviť… No a teraz si predstavte niečo dvakrát horšie a niekde v diaľke za horizontom už možno zazriete Cards Against Humanity.

Pravidlá sú jednoduché: Každý hráč dostane 10 bielych kariet. Otočí sa jedna čierna karta a prečíta sa nahlas. Vašou úlohou je vybrať z ruky najlepšiu. Aplikuje sa princíp „vtipnejší vyhráva“. Alebo si radšej pozrite toto let’s play video.

Anglická verzia je dostupná na oficiálnom webe ako free download. Zaplatíte jedine za tlač. Človeka ale po čase prestane baviť hrať sa ju s menej jazykovo zdatnými (predsa len, keď už druhýkrát vysvetľujete starej mame, čo znamená „tentacle porn“, začne vám to byť trápne). Preto vám teraz prinášame verziu lokalizovanú do vášho ľubozvučného materinského jazyka (v špeciálnej akcii – zaplaťte za jedno „Ľ“ a druhé dostanete zadarmo!)

Celé to nazvime „a work in progress“. Preto k prekladu a vydaniu uvítame akékoľvek poznámky, podpichy a pindy. Ak máte vlastné nápady na kartičky, pokojne ich napíšte do komentárov. Keď sa ich zozbiera dosť, pribalíme ich do ďalšieho vydania.

 

—————————

PDFká na stiahnutie (NSFW, 18+)

Základná hra (v1.3)

1. rozšírenie 

2. rozšírenie (feat. Fealiath)

Vianočné rozšírenie (feat. Fealiath)

 

TTS rozšírenie

Creative Commons License

This work is licensed under

Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic License.