EduLinks #5: EduTube Episode II – The Knowledge Strikes Back

Tento článok má na začiatku semi-relevantný stock image. Semi len preto, lebo papiere sú pre lúzrov a zmúdrieť sa dá aj bez nich. Pred pár mesiacmi sa tu objavilo desať inteligentných YT kanálov, dnes pridávame ďalších päť.

1)      Minute Earth

Od tvorcov Minute Physics teraz prichádza séria videí, v ktorých zistíte niečo o geológii, biológii a antropológii. Dozviete sa napríklad, prečo sú listy práve zelené, aké vysoké môžu byť kopce a o koľko by vám narástli vlasy za 3 miliardy rokov.

2)      Brain Scoop

Emily Grasile z Brain Scoop robí v zoologickom múzeu. Preto naučí čosi o zvieratkách. Napríklad rozdiel medzi rohmi a parohmi. A pravdepodobne sa na vás nalepí dosť veľa o taxidermii.

3)      Sick Science!

Ak sa vám cnie za časmi školských experimentov na hodinách fyziky a chémie, Steve Spangler má pre vás kanál s kopou jednoduchých pokusov, ktoré si môžete otestovať aj doma. Ak vás zaujmú, Steve má ďalšie dva YT kanály – Spangler Science a The Spangler Effect.

4)      Nurd Rage

Pre tých, čo majú chuť na náročnejšie a nebezpečnejšie experimenty, je tu Nurd Rage. Vyrobte si vlastný glowstick alebo malú „blýskavicu“ v skúmavke.

5)      Head Squeeze

Máte radšej vedu s britským akcentom? Vyskúšajte Head Squeeze. YT kanál s hromadou rôznych sérií. Dozviete sa napríklad, či môžete byť neviditeľní. Predstavte si britský Geek&Sundry, len menej hier, menej Felicie Day (NOOO!) a viac vzdelávania. OK, v podstate to vôbec nie je ako Geek&Sundry.

BONUS

Na  záver zvieratká.