EduLinks #2: Type or Die

Časy, keď ste dostali po prstoch vždy, keď ste nesprávne dotiahli chvostík na nejakom písanom písmene, sú (našťastie) dávno preč. Teraz však pred bežným človekom stojí oveľa mätúcejší svet plný QWERTY klávesníc. Ale nebojte sa, existujú spôsoby, ako sa zlepšiť v písaní bez ujmy na zdraví.

QWERTY

 

1) QWERTY Warriors


Poznáte flashovky, kde musíte čo najrýchlejšie písať náhodné slovíčka? Nuda. Ale prihoďte k tomu ešte zbrane a hneď je to zaujímavejšie. A rozhodne zábavnejšie ako učiť sa strojopis. Survival game – typing mode.

 

 

 

Typingofthedead2) The Typing of the Dead

Hra s neobvykle veľkým „WTF“ momentom. Pôvodne bola len vo forme herného automatu, potom ju nejaký dobrák portol, takže ak máte Okná,  môžete si ju otestovať tiež. V podstate ide o prerábku The House of the Dead 2, lenže namiesto štandardných spôsobov, ktorými by sa dal zombíkom vystreliť mozog z hlavy, používate silu slov. Hlavné postavy, ktoré behajú po nakazenom meste s klávesnicami zavesenými okolo krku, zachraňujú svet drsnými slovnými spojeniami ako „enormous hair“, alebo „I’m dating the head cheerleader“. Čerešničkou na torte je famózny voice-acting.

 

TypeRacer3) Type Racer

Každý má toho kamaráta, ktorého len veľmi ťažko odlepiť od WoWka, lebo skrátka potrebuje v tej-ktorej hre natrieskať NIEKOHO. Pre tých je tu TypeRacer. Dostanete náhodný úryvok textu a pretekáte sa s ostatnými. Okrem slastného pocitu z výhry sa na konci ešte aj dozviete, koľko slov za minútu (wpm) zvládate. Ak vás už nebaví vyhrávať nad ľuďmi, ktorým sa za to potom nemôžete do očí vysmiať, máte aj možnosť hrať proti kamarátom.

 

TypingKaraoke4) Typing Karaoke

Táto flashovka je určená primárne pre ľudí, ktorí sú presvedčení, že ich spev by dokázal vyvolať ďalší svetový konflikt, a preto si aj pred spievaním v sprche dávajú pozor, či niekto nepočúva za dverami. Nepotrebujete na ňu ani mikrofón, keďže namiesto spievania píšete. To síce môže byť pri niektorých rýchlejších pesničkách mierne frustrujúce (skúste dostatočne rýchlo písať text I’m Sexy And I Know It), ale rozhodne stojí za vyskúšanie.

 

5) You Don’t Type Alone 

Na záver nie hra, ale video od Vsauce, kde sa Michael zamýšľa nad písaním.