Mágia Conov alebo Prečo je náš svet reálnejší než ten reálny

6. ročník SlavConu je za nami a na mňa už ako tradične doľahla post-conová nostalgia. Preto beriem do rúk pergamen a brko (pre tých prozaickejsie založených: otváram word a prsty mi kĺžu po klávesnici), aby som sa s vami podelila o to, prečo ma vlastne cony tak berú a čo si z nich odnášam do toho vonkajšieho života.

1. Inšpirácia
Cony sú plné úžasne kreatívnych ľudí. Vždy, keď vás vidím v kostýmoch, ktoré ste si sami vyrobili a ktoré viete premakať do najmenšieho detailu, mám chuť  vytiahnuť zo skrine dávno prachom zapadnutý šijací stroj a naučiť sa s ním znova robiť, aby som na najbližšom cone nevyzerala ako zablúdená mainstreamáčka. Zatiaľ som tak neurobila, ale už si odkladám užitočné kusy látok a rozmýšľam, za koho pôjdem. Na osobu, ktorej kedysi niekto vtĺkal do hlavy, že toto je veľká strata času, je to veľký pokrok. Preto vám ďakujem, že ste mi pomohli znovu objaviť túto časť mňa.

slavcon1

2. Inteligencia
Strašne rada chodím na conové prednášky. Jasné, niektoré sú lepšie, niektoré horšie, ale vždy som sa dozvedela nové veci, ktoré sa v škole neučia. Sú to tie veci, ktoré ma osobnostne a veľakrát aj profesionálne posúvajú najďalej. Obdivujem, s akým zápalom prednášate o veciach, ktoré vás bavia, lebo takúto vášeň som vonku už dávno nevidela. Páči sa mi, že ste ochotní obetovať svoj voľný čas, aby ste si o tom pripravili prednášku a že neváhate podeliť sa o svoje vedomosti aj s ostatnými. Dáva mi to nádej, že sú a budú ľudia, ktorí majú záujem učiť sa nové (a často aj netradičné) veci.

slavcon2

3. Odvaha
Tento víkend som od vás veľakrát počula, že bežne vás ľudia odsudzujú za to, kto ste. Napriek tomu neváhate precestovať v kostýmoch emhádéčkou pol mesta, neprestávate čítať sci-fi a fantasy a nebojíte sa odolávať mainstreamu. Byť sám sebou nie je úplne jednoduché a už vôbec nie samozrejmé. Preto klobúk dolu, že vám sa to darí tak pekne.

slavcon3

Mohla by som pokračovať ešte dlho, ale tieto 3 body považujem v tejto chvíli za najdôležitejšie. Pre mňa osobne znamenajú radosť, že nie som jediná „divná“, nádej, že nás bude čoraz viac a viac a vieru, že hodnoty, ktoré vyznávame, raz zmenia svet k lepšiemu. Akurát sa ich nesmieme báť šíriť…

slavcon4

Ak nič neurobíme, dávame priestor všelijakým raperom z Piešťan a iným podobným „umelcom“, aby vymývali mozgy širokej verejnosti. A výsledkom ich dlhodobého pôsobenia  je neuveriteľná  idiokracia. Lebo nech sú akokoľvek ovešaní zlatom a luxusne oháknutí, vnútri sú väčšinou bohužiaľ Homerami Simpsonmi…

homer

Nie je načase ukázať, kto je tu cool?

Ak vám nie je naša budúcnosť ľahostajná, pridajte sa k nám a ukážte, čo viete. Projekt Space Unicorn sme vytvorili, aby sme spojili geekov všetkých zameraní a spolu ovládli svet, muahahaaaa! 😀 Na začiatok však úplne postačí, keď sa všetci bližšie spoznáme. Čo vy na to?

Ak sa nám to podarí, potom svetu povieme :

allbase

Let’s start Geek Revolution together! 🙂

Viac informácií sa dozviete čoskoro. A ak sa vám nechce čakať, zatiaľ nás môžete sledovať na Twitteri.

Čítali ste slovo Geekovo.

Evita Urban
Chief Rainbow Officer