Vymeškali ste pravý vychodňarsky fantasy festival Pegascon! O toto všetko ste prišli…

Tento rok bol môj prvý Pegascon v Prešove. Vždy som o ňom počúval iba z druhej ruky ako o mýtickom jednorožcovi, teda pegasovi, aby som bol presný. Pre tých z vás, pre ktorých je Pegascon neznámy pojem, tak ide údajne o najprominentnejší vychodňarsky con na Slovensku. Konal sa (tradične) v útulnej fantastickej čajovni Abarat.

A čo ste tam teda vymeškali?

1. Ten moment, keď David vytasil svoj meč na Star Wars prednáške

A potom ho odložil a hodinu rozprával o Star Warse, ktorý nás čaká na Vianoce tento rok.

SPOILER: Niekto umrie!

2. Keď nám Elendilka hovorila, ako veľmi cirkev hejtuje Harryho Pottera

Potom sme sa dozvedeli o tom, že vedci skúmajú Harry Pottera a čo všetko ich zaujíma. Hovorila nám aj o jej výskume, v ktorom sa pýtala, či je Harry Potter hrozba pre spoločnosť.

Môžem vás uistiť, že pre niektorých určite hrozbou je, ale pre väčšinu z nás nie. Ak máte ale ráno nutkanie upaľovať čarodejnice, radšej nečítajte Harry Pottera. To si radšej prečítajte 50 odtieňov.

3. Potom ste hádali videá a ja som som rozdával (nielen) deťom cukríky

Následne (po chutnom obede v centre Prešova) som spravil svoju tradičnú cukríkovú súťaž, kde ľudia hádali takto „profesionálne“ modifikované videá:

4. Dušan hovoril o Švantnerovej dark fantasy „Nevesta hôľ“ a člen obecenstva ho intelektuálne opravil, že to vraj nie je fantasy. Vraj je to naturizmus #whocares

Dušan D. Fabián nám spravil prednášku o tom, ako vznikal na slovensku horror.

5. Robili sme si drakov

Začali sme skladaním dajakých netvorov z papiera

Dokonca aj iní ľudia skladali

Nakoniec z toho boli ale pekné dráčiky

6. Meanwhile pri čajovni maľovali postavičky

Aha, aká pekná koláž!

7. A nakoniec sme mali epický divadelný zážitok

Úplne na konci sme sa dočkali divadelnej hry „Traja Nesmrteľní“ podľa originálného scenára Dušana D. Fabiána (povolaním veterinár). Tu je malá ochutnávka:

Divadlo bolo naozaj famózne!!! Odchádzal som domov s mega úsmevom 😉 A nikoho nezaujímalo, či ide o dark fantasy alebo o komédiu. Dušan napísal awesome hru a dúfam, že ju zahrajú herci niekedy aj pre nás paštikárov v Bratislave.

TL;DR

Si moc lenivý/lenivá celé to čítať? Tu je sumár celého dňa (okrem divadla) od študentskej televízie TV Medialka:

Zahanbene ale hlásim, že som na internáte (kde bola druhá prednášková miestnosť) ani nebol pozrieť, ale aspoň mám o dôvod viac, prečo prísť aj o rok 🙂

Ďakujeme Jurajovi za pozvanie.