Záhrada snov alebo Ako jednorožce k Hobitínu prišli (Časť II.)

Odovzdaní do rúk odborníkov

Učiť sa na vlastných chybách vie byť aj zábava, ale všetko má svoje medze. Ako sme v predchádzajúcej časti veľmi plasticky opísali, naše medze už dávno zmizli v späťáku. Bojisko Záhradu sme teda zverili do rúk odborníkom z Kreatívnych záhrad.

Lepšie sme ani urobiť nemohli, lebo návrhy, ktoré pre nás Ketrin pripravila, míľovými krokmi predčili všetky naše očakávania. Ale kým vám ich ukážeme, zhrňme si aspoň stručne naše požiadavky.

  1. Záhrada, ktorá si do veľkej miery žije vlastným životom. Keďže v nekoronových časoch dosť cestujeme, potrebujeme odísť s vedomím, že po návrate nás nebude čakať nepreniknuteľná džungľa, alebo naopak, vyprahnutá pustina.
  2. Bezpečné a hravé miesto pre deti. Oáza pokoja, miesto, kde budeme ako rodina radi tráviť čas.
  3. Miesto, kde môžeme geekovať dosýtosti. Napríklad TARDIS miesto domčeka na náradie, Batcave medzi skalničkami… Skrátka, fandom garden.

Zadanie bolo v podstate jednoduché. Vybláznite sa do sýtosti. Ak je niečo, čo ste si u predchádzajúcich klientov nemohli dovoliť, u nás môžete. Pustite si fantáziu na špacír a užite si to! Pre istotu sme si ale ešte na Pintereste vyzdieľali board s inšpiráciou.

A že si to patrične užili! Mali sme šťastie, že Ketrin vedela, o čom hovoríme a popkultúra jej nie je cudzia. Vďaka nej vznikli tieto 3 skvelé návrhy. Ako sama povedala, „je úžasné, ak vás ľudia, pre ktorých navrhujete záhradu, posunú na úplne nový level kreativity„. Well, potešenie je na našej strane.

Začneme od konca. Číslo 3 rozdelilo záhradu na niekoľko zón, pričom do každej zóny by sa prechádzalo cez TARDIS. Fanúšikovia Doctora Who, čo vy na to? Chcete ísť do Marcelovho vysnívaného zenového kútika? Nech sa páči, vojdite dnu a zabočte doprava. Nebojte sa, zvnútra je to väčšie ako zvonku. 😉

Chcete nahliadnúť do plameňov Hory Osudu? Nemusíte tam hneď hádzať šperky, pokojne si opečte špekačku. Len zamierte rovno cez TARDIS.

Ak si hľadáš potomstvo, pravdepodobne bude v teepee. V TARDISe odboč doľava.

Pod každým návrhom sú obrázky, ako to bude v reáli asi vyzerať.

Číslo 2 pracuje s podobným konceptom. Tiež sa cez rôzne tematické portály prechádza do jednotlivých zón. Máme tu hobitie okrúhle dvere, opäť TARDIS a ak chceme, tak aj Portál. Zenový kútik pre Marcela, stredozemské ohnisko pre mňa (no dobre, pre všetkých), aj teepee a pracovný kútik pre potomstvo.

A máme tu víťaza, dámy a páni! Všetky návrhy sú skvelé, ale len jeden z nich môže byť ten náš. A keď sme videli číslo 1, hneď sme vedeli, ktorý to bude. Veď sa naň pozrite!

V jednom rohu hobití domček pre deti, pred ním romantické ohnisko, kde si budeme opekať mravce a iné proteíny (kto čítal časť I., ten vie), ale najskôr treba prejsť okolo smerovej tabule a vŕbového plôtika.

A to je len polka záhrady. Druhá bude tiež plná vychytávok. Vidíte tie trámy s panelmi? Tak tie budú otáčacie. A v nich diery na moje plechovky a iné umenie. Hmyzí hotel, skalničky, čokoľvek si vymyslíme. Do našej mini pidi záhradky sa dokonca sa zmestí aj záhradný domček.

Netuším, ako to Ketrin urobila, ale zmestila na tú mini plochu toľko skvelých vecí, že právom sa ich firma volá Kreatívne záhrady. Toľko kreativity sme naozaj nečakali. A už sa nevieme dočkať, kedy to uvidíme naživo. To však ešte chvíľku potrvá.

Medzičasom nám môžete pomôcť vymyslieť, čo by sme do tých otvorov v paneloch mohli umiestniť. Batcave? Niečo iné? Čo by ste si tam dali vy?