Ra100ve kickass Kickstarter odporúčania #1

Som sa dozvedel, že som na SpaceUnicorn odborník na Kickstarter, ale ešte som o tom nič nepísal. Tak je načase ukázať, čo to vlastne je a rovno spomenúť zopár projektov, o ktorých si myslím, že majú zmysel.

Najskôr v skratke, Kickstarter je jeden z mnoha crowdfundingových portálov. Čo tu môžete robiť? Ak máte nejaký projekt, o ktorom ste presvedčení a dokážete presvedčiť aj ostatných, že to stojí za to, tak sa môžete pokúsiť poprosiť o financovanie. Nejde o financie veľkých spoločností a sponzorov, je to zamerané na jednotlivcov, ktorí vám dajú toľko peňazí koľko sami chcú – od 1 dolára po tisíce, záleží len na nich. Teda vo väčšine prípadov záleží len na nás, koľko peňazí projektom dáme. A čo za to dostaneme? Pri každom projekte to je iné, ale v podstate ide o predobjednávku finálneho projektu a čím viac dáte, tým viac môžete dostať. Najlepšie bude pozrieť si to na zopár projektoch, ktoré sa mi v posledných pár dňoch zapáčili. Dôležité je ešte spomenúť, že ak projekt nezíska požadované financie, tak sa vám peniaze vrátia, prípadne vám ich ani neodčítajú z účtu.

Sweeney Todd – Prague 2012

Skupina umelcov sa rozhodla spraviť adaptáciu známeho filmového muzikálu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street a priniesť ho do Pražského divadla v pôvodnom znení. Ak ich podporíte, v závislosti od sumy dostanete voľné vstupenky na predstavenia. Tak ak máte radi Sweeneyho, podrezané hrdlá, potoky krvi a chystáte sa ísť do Prahy, nie je na čo čakať. A ako bonus môže tento projekt pomôcť rozšíreniu divadelných predstavení v angličtine.

„Jesus Christ: In the Name of the Gun“ Animated Show

Projekt hlavne pre tých, čo poznajú webový komiks o tom, ako Ježiš cestuje časom a mení históriu Zeme a zabíja „bad guys“. Ale nie všetko je tak jednoduché, ako sa môže zdať. Ak chcete vidieť tento komiks vo forme animovaného seriálu, kliknite na link a ak zaplatíte aspoň 25 dolárov, dostanete prvé 2 knihy tohto komiksu. Ale najskôr malá ukážka:

SHUTTLE 3D & THE NEW PIONEERS – An Amazing Space Project

Názov hovorí za všetko. Môžete pomôcť s vytvorením dokumentárneho filmu o cestách do vesmíru, raketoplánoch a príbehoch ľudí, ktorí sa stali priekopníkmi vesmírnych letov. A to všetko v 3D, ktoré je v tomto prípade opodstatnené, lebo ak sa nedostanete do múzea raketoplánov, tak ich môžete vidieť aspoň takýmto spôsobom. Od 10 dolárov získate digitálnu kópiu filmu, za 25 DVD, 50 Blu-ray s 3D/2D verziou…

Retrovirus

Aby som nezabudol na gamerov, tak tu máme strieľačku so šiestimi stupňami voľnosti. Hra je inšpirovaná TRONom, t.j. hráte za agenta antivírového programu a snažíte sa ničiť vírusy skôr, ako stihnú zničiť svet. Bojujete jedinečnými zbraňami, skenujete reziduálne efekty zbraní a využívate ich vo svoj prospech. Okrem iného spolu z vydaním hry dostanete aj level editor.

Ak vám nejaký žáner chýbal, alebo by ste chceli na nejaký projekt poukázať, napíšte mi komentár 🙂